Kvalitet & Kompetens

Vi arbetar för en sund bransch med rättvisa förhållanden och en säker arbetsmiljö.

Mask

Kvalitet & Kompetens

En av de största utmaningarna för Sveriges järnväg och dess funktion är det stora behovet av arbetskraft, ett växande rekryteringshinder är ett stort problem. När infrastruktursatsningarna i den nationella planen genomförs kommer efterfrågan på nya medarbetare till branschen att öka ytterligare. FSJ anser att det behövs ett helhetsgrepp för att säkra nationella utbildningsmöjligheter, vi behöver fler utbildningsplatser spridda över hela Sverige.

FSJ medverkar i Järnvägscollege styrgrupp samt i dess arbetsgrupper rörande teknikerutbildningar. Järnvägscollge är en länk mellan utbildningsanordnare och bransch med huvudsyfte att verka för kvaltitativa utbildningar. Samt inom JBS, Järnvägsbranschens samverkansforum där  järnvägsbranschen arbetar tillsammans för att öka attraktionen till järnvägen.

Vi driver hemsidan järnvägsjobb.se som innehåller information om lediga jobb, utbildningar och yrken i branschen. Här har du som medlemsföretag i FSJ möjlighet att annonsera ut lediga jobb utan kostnad.

Järnvägsjobb.se  utvecklas kontinuerligt tillsammans med branschföreträdare för hela järnvägsbranschen. Följ gärna järnvägsjobb.se på sociala medier; FB, Instagram och Linkedin och hjälp oss i attraktivitetsarbetet!

Ståndpunkter

Vi arbetar för att säkerställa branschens behov av utbildningar nationellt.

Mål

Vårt övergripande mål är att möjliggöra rekrytering av nya medarbetare till branschen genom att verka för fler utbildningsplatser som ger behöriga järnvägstekniker. För att öka attraktionen till järnvägsbranschen arbetar vi för en sund bransch med rättvisa förhållanden för alla inklusive en säker arbetsmiljö.

Filmen om kvalitet och kompetens

Filmen om kvalitet och kompetens